Hoe jouw event, concert, uitvaart, of andere bijeenkomst met meer dan 100 mensen toch kan doorgaan tijdens deze coronacrisis.

 

Men kan gerust zeggen dat er een crisis heerst in Nederland. We merken allemaal de gevolgen. Deze variëren van onschuldige dingen zoals thuiswerken tot aan het uitsluiten van mensen bij een uitvaart. Ook wij als bedrijf ondervinden consequenties. Evenementen worden geannuleerd en men is erg afwachtend. Echter wordt men in crisistijd ook creatief. In Zuid-Korea heeft een ondernemer met hulp van de overheid een corona-app ontwikkeld waar men ‘live’ kan zien waar risicogebieden zijn en waar besmettelijke omgevingen zijn. Zo hebben wij ook iets bedacht.

Als event- en contentmarketing bedrijf hebben wij een flinke rugzak aan ervaring over de organisatie van een event, het maken van live content op locatie en de publicatie van content online. Met deze kennis en expertise zouden we graag onze diensten aan willen bieden aan mensen die in deze tijd te maken hebben met het annuleren van bijeenkomsten, presentaties, concerten, uitvaarten en andere zaken die direct de gevolgen kunnen merken van deze ‘coronacrisis’.

Wat kunnen wij doen?

Situatie 1: concert/theater/show annulering

Er zijn meerdere gedupeerden bij een annulering van een concert:

  1. De bezoeker – kan niet genieten van zijn/haar favoriete artiest;
  2. De artiest/presentator – heeft geen werk;
  3. Het poppodium/theater/organisator – moet het evenement annuleren, communicatie met bezoekers opstarten, kaarten vergoeden? Etc. etc.

De artiest zou alsnog bij het poppodium, thuis of in een repetitieruimte (mits klinisch verantwoord) een show kunnen opvoeren, maar zonder fysiek aanwezig publiek. Wij komen langs om een aantal camera’s op locatie te installeren en te koppelen aan audio. We registreren alles, van soundcheck tot afsluiting.

De publicatie verloopt online, dus dat houdt in dat de live opnames gepubliceerd worden op bijvoorbeeld Facebook of Youtube.

De mensen die een kaartje gekocht hebben krijgen (naast een eventuele vergoeding of tegoed op toekomstig concert) een unieke link naar de livestream – deze ontvang je alleen als je een kaartje hebt of wanneer je uitgenodigd bent.

Op deze manier heb je niet de beleving van een volwaardig concert, maar bied je de fans toch een alternatief en een makkelijke manier om te communiceren met de artiest; Namelijk via de reacties online. Fans zouden zelfs met elkaar kunnen communiceren tijdens de ‘liveshow’.

Dit bovenstaande voorbeeld is ook exact in te zetten voor andere shows.

Situatie 2: uitvaart/bruiloft wordt meer besloten

Bij deze situatie is het belangrijk dat het evenement persé op een gekozen datum doorgang gaat vinden, maar er wel meer dan 100 mensen verwacht worden. Dat brengt de vervelende situatie met zich mee dat men niet fysiek aanwezig mag zijn, bij een gelegenheid waar men om zeer emotionele redenen toch bij wil zijn.

Wij kunnen middels videoregistratie wellicht niet de volledige beleving brengen, maar kunnen er toch voor zorgen dat men een zeer emotionele gelegenheid mee krijgt vanuit huis.

Hierbij is wederom de insteek dat wij met camera en audio-apparatuur de volledige gelegenheid filmen en opnemen om direct live te publiceren online.

Genodigden of mensen die zich aangemeld hebben voor de gelegenheid, kunnen dan via een besloten/geheime link de volledige live uitzending toch volgen vanuit de huiskamer.

Contact opnemen?

Wij hopen met deze dienstverlening in ‘crisistijd’ mensen en organisaties te kunnen helpen. Het is natuurlijk zo dat ook wij geen invloed en medische kennis hebben over de verdere verspreiding van het corona-virus en de gevolgen die het in Nederland gaat hebben. Dat betekent dat wij op korte termijn niet exact kunnen aangeven hoe realistisch het is om dit in grote hoeveelheden te doen.

Mocht je interesse hebben in een ‘livestream’ van een van bovenstaande situaties dan kun je contact met ons opnemen en gaan wij in overleg.

Je kan ons bereiken op:

Mark Bos – 0634484698 of mark@opgemerkt.net

Mark Verhoeven – 0619500742 of mark@agency-x.nl